Bin to nature  "What goes around, comes around"

Je eigen ''voedsel kringloop''

Jouw GFT kan gebruikt worden, om de bodem weer vruchtbaar te maken. Het feit dat wormen actief kunnen worden ingezet om jouw afval om te zetten in nieuwe grondstof: Dat is toch geweldig? Wat je geeft, krijg je terug, maar dan als een hele goede biologische grondverbeteraar.

Anders dan bij warmte compostering (fermentatie), hoeft het niet telkens te worden omgezet, en kan er al relatief snel gebruik worden gemaakt van het eindproduct: de wormenmest, en het wormenvocht, ook wel ''Percolaat'' genoemd. Wormenmest is een steeds vaker gebruikt alternatief in land- en tuinbouw, maar zeker ook particulier.

Gastlessen

Zou je weleens willen weten hoe het allemaal in zijn werk gaat? We komen graag bij je langs om een gastles over dit prachtige onderwerp te verzorgen. Leuk en leerzaam! 


Zelf aan de slag?

Dan ben je een wormenhotel nodig. Deze kan je zowel binnen als buiten plaatsen. Wij maken onze hotels van Douglas hout. Dit gaat jaren mee, en hoeft niet behandeld te worden. De hoeveelheid wormen waarmee je start is afhankelijk van de grootte (inhoud) van je hotel. Inmiddels hebben we al een aantal mooie hotels mogen bouwen. Wilt u maatwerk? dat kan! vraag naar de mogelijkheden. Hieronder een begin van het overzicht van ons aanbod: