Ervaringsdeskundige geestelijke gezondheidszorg

Er was een moment aangebroken waarop ik gevoelsmatig muurvast kwam te zitten. Niet veel later begaf ik me in de ''malle'' molen van de geestelijke gezondheidszorg. Waar ik eerst zelf als helpende aan het bed stond, was ik nu zelf hulpbehoevend geworden. Al snel kwam ik erachter dat de ervaring die ik op zou doen, slechts een onderdeel van de route was die ik af zou moeten leggen, om vervolgens mensen te kunnen helpen die soortgelijke problemen ervaren. Veel te vaak zocht ik het antwoord buiten mijzelf, met pijnlijke lessen als gevolg.

''Als je het niet zeggen kunt, zing het dan!''

En dat was precies wat ik ging doen... Muziek verbindt, en maakt vrolijk. Eigen liedjes werden geschreven, opgenomen, en gezongen voor publiek.  Wat nog belangrijker was, is dat ik het als helend ervaarde. De beweging die ik maakte, zorgde voor een reis door de tijd. De pijn die ik hierbij ervaarde, schreeuwde om genezing.  Niet veel later stopte ik met zingen, en besloot me te focussen op mijn innerlijke belevingswereld, en alle gevoelens die ik  niet of nauwelijks een podium had kunnen en durven geven. De achtbaan van emoties waarin ik terecht kwam, leverde me prachtige gedichten op die me inzicht brachten. Met name dankbaarheid, liefde, kracht, en de wetenschap dat niemand anders dan ikzelf verantwoordelijk kan worden gehouden voor mijn toekomst waarin belangrijke keuzes gemaakt moesten worden, om te manifesteren wie ik ben en wat ik zou willen bereiken.

Auteur

In augustus 2017 kwam een lang gekoesterde droom uit, mijn eerste dichtbundel ''Brandstof voor mijn ziel'' werd in eigen beheer uitgebracht. Èèn brok gebundelde ervaring, en zelfkennis werden fysiek zichtbaar voor de buitenwereld. Niet veel later verscheen in mei 2018 de tweede bundel, ''Brandstof voor de nieuwe tijd'' welke geïnspireerd is op de ontwikkeling van het (innerlijk) kind. Exposities waren het gevolg om mijn werk te laten zien, en op die manier helende inzichten aan het publiek mee te geven. 

Bent u nieuwsgierig geworden? Neem gerust een kijkje op de Facebookpagina, en teksten/ muziek met beeld en geluid op YouTube via onderstaande links: