02.04.2021

Hoe ver reikt uw lockdown?

Verandering is èèn van de weinige zekerheden waaraan ons leven vrijwel voortdurend
onderhevig is. Waar dit tot voor kort voor u misschien geleidelijk aan merkbaar was, zijn de verschillen vandaag de dag soms van week tot week behoorlijk groot.

Hoe we hiermee om gaan, en welke impact het heeft, dat beleeft en verwerkt een ieder ook op zijn/haar eigen manier. Echter spelen er voor veel mensen wel gevoelens met de zelfde noemers.
In mijn dagelijks werk als life - coach en vrijwilliger bij Loket Geldzaken, bemerk ik vooral veel gevoelens die gebaseerd zijn op angst. Dit is (uit eigen ervaring) vaak het grondbeginsel van geestelijke en lichamelijke klachten. De invloed van gezondheid tussen deze twee onlosmakelijke factoren is enorm. Als u het mij vraagt voelt deze tijd onder andere als een periode om mijn eerder aangeleerde- en zelf gekozen waarden en normen eens onder de loep te nemen. Een belangrijke vraag die ik mezelf regelmatig stel: ‘’Zijn mijn gevoelens, in verhouding tot dat wat ik beoog, en het liefst wil nog up to date, of vraagt dit ook om herziening?’’ Wanneer ik aan klanten vraag welke angst overheerst, wordt vaak de volgende door het kabinet gestelde, forse maatregel met beperkte gevolgen als eerste genoemd. Wat zou uw antwoord als lezer van dit artikel zijn, wanneer ik de volgende vraag stel: Wat zou er gebeuren wanneer u de regie van uw gevoelens, gedachten, en acties daadwerkelijk bij niemand anders dan alleen u zelf laat?
Het antwoord hierop zal mij zeer benieuwen!

Lieve groet,

Henry Koster

Henry Koster - 11:26:13 @ algemeen | Een opmerking toevoegen